Thai masszázs

Masszázsfajták, masszázsterápiák

Thai masszázsfajták, masszázsterápiákA thai masszázsfajták alapvetően két szempont szerint csoportosíthatók: vagy a testre, vagy az energiarendszerre összpontosítanak, a komplex változatok pedig mindkettő masszázsfajta elveit alkalmazzák.

A testet célzó thai masszázsterápiák az izmok átmozgatásával, gyúrásával, a mélyebben fekvő szövetek nyomásával érik el lazító hatásukat. Ilyen masszázsterápiák esetében elsődleges a feszültség, a görcsök és letapadások oldása és a keringés javítása. Az európában meghonosodott technikák és masszázsterápiák első sorban ezt a célt szolgálják.

A masszázstechnikák közül a Távol-Keleten kialakult masszázsfajták ugyanezt érik el, viszont kifejezett céljuk és eszközük nem annyira az izmok és ízületek átmozgatása, mint inkább a testben áramló energiák feltérképezése és normalizálása. Ezekkel a technikákkal a mozgásszervi korrekció és a stresszoldás mellett a hatékony gyógyítás, a pszichés és szervi tünetek megszüntetése is lehetővé válik.

Kézzel, egy-egy pont nyomásával, néhány jól irányzott kellemes vagy fájdalmas mozdulattal, a bőr simogatásával, olajozásával vagy paskolásával olyan folyamatok indulnak el a belső szervekben, amikre gyakran a gyógyszeres kezelés sem képes. Méregtelenítés, vérnyomásváltozás, fokozott anyagcsere, felgyorsult kiválasztás és emésztés lehet akár a terápia azonnali velejárója. Nem véletlen például, hogy a thai masszázs előtt és közben javasolt jelentős mennyiségű folyadékot fogyasztani.

Ezen jelenségek hátterében a komplex thai masszázsfajták az a filozófiája áll, mi szerint a szabadon áramló energia biztosítja a szervezet egészének és az egyes szerveknek, szöveteknek az egészséges működését. Ha az energiarendszer optimális állapota valamilyen okból felborul, az energia áramlása akadályba ütközik vagy éppen felgyorsul, akkor a megbomlott egyensúly előbb kellemetlen, majd kóros szervi tünetként, betegségként mutatkozik (például krónikus migrénes fejfájás,  ízületi gyulladás,  depresszió, érrendszeri és emésztési problémák, sőt daganatos betegségek formájában is).

ORIENTÁL THAI MASSZÁZS | 2330 DUNAHARASZTI, DÓZSA GY. ÚT 13.
TEL.: +36 30 890-0-890